Kollage med bilder om veckans dikt
Foto: Pryitno. Michael Bentley. TimOve. mill56. /Flickr/CC BY-NC, och P4 Dalarna.

Skottdag, statyett, skidlöpare och spillmjölk

2:37 min

Det är bra för bönder att ha hö på logen, och nu ska de också få hjälp av psykologen. Och det lär väl bli nån norrman som hinner först i mål precis som alla andra dar, till topps, bestefar!

Det är dags för Lars Svan att sammanfatta veckan som gått i diktform.

Det har varit skottdagen i veckan och det är ju inte varje år. Så de som fyller arton den 29:e kan faktiskt ha rullator, löständer och grått hår.

Men att de ska lägga på en dag i februari tycker jag är slarvigt tänkt, det hade vart bättre med en extra sommardag, och istället få juli förlängt.

En film med skådespelaren Alicia Wikander är det inte många som har sett, men hon ska tydligen vara bra för i veckan fick hon en Oscarstatyett.

Man känner sig stolt som svensk och tänker, jäklar så fett. Samtidigt som man googlar upp vem hon är på internet.

Det är bra för bönder att ha hö på logen, och nu ska de också få hjälp av psykologen.

För nu ska terapeuter ge råd och stöd till mjölkande lantbruks-fölk. Typ tröstande ord som: gråt inte över spilld mjölk.

Landstinget Dalarna hade fullmäktige i veckan och pratade om sin bassängverksamhet. Hur det blir för de som behöver särskild rehab i plurret, nej det är det ingen som vet.

Kanske får bassänggymnastiken hålla till på de kommunala  badhusen på natten, för det kan vara så att blodprov är tjockare än vatten.

På söndag är det Vasaloppet då skidlöparna ska ta sig an en och annan Lundbäcksbacke. Vissa når toppen med bravur andra får gamnacke.

Och det lär väl bli nån norrman som hinner först i mål precis som alla andra dar, till topps, bestefar!

Men om man som motionär inte orkar träna för loppet och är lite lat, då kan man göra som Abeba Aregawi och äta förbjudna preparat.

Men det är inte att rekommendera, för dopning kan göra snoppen till modellera.

Och kvinnor kan få hår på bröstet av piller som ökar förmågan, då är det bättre att vara lite sliten och trötthet redan i Smågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista