Julia Svan
Julia Svan. Foto: Stefan Ubbesen.

Förkylning nära att sätta stopp för Julia Svans Vasalopp

0:29 min

Julia Svan från Vansbro hamnade på en tredjeplats i Tjejvasan, sedan åkte hon på en förkylning som ställde till planerna för Vasaloppet. Idag bestämde hon sig för att ändå delta.

Efter den oväntade och glädjande tredjeplatsen i Tjejvasan laddar hon nu för sitt första Vasalopp på söndag och känner sig i bra form. Men en förkylning var nära att sätta stopp för planerna.

– Jag blev förkyld efter Tjejvasan faktiskt och har varit det i två-tre dagar. Det var först idag som jag kände mig helt frisk och bestämde mig för att köra Vasaloppet ändå.

Julia menar att hon känner att formen har vart stigande under säsongen.

– Det har känts bättre och bättre under säsongen. Samtidigt kände jag mig inte i toppform under Tjejvasan förrän i slutet mot loppet och det gör att det känns lovande inför vasasloppet som är så långt.

Vad har du för målsättning?

– Det är svårt, eftersom det är första gången jag åker så jag vet inte vilken tid eller placering jag ska satsa på. Det gäller att hitta en bra fart som håller hela vägen och en bra placering vill man ha såklart. Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte vilja att folk åker förbi mig, skrattar Julia Svan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista