Karolina Höjsgaard
Karolina Höjsgaard från Borlänge är med i Mästarnas Mästare Foto: P4 Dalarna

Karolina Höjsgaards mästarträning skrämde slag på tant

Karolina Höjsgaard: "Alla var verkligen tävlingsmänniskor"
2:59 min

Orienteringstjärnan Karolina Höjsgaards träning inför Mästarnas Mästare höll på att skrämma livet ur en tant. När hon övade på att hänga i armarna från en gungställning en mörk kväll gick en dam plötsligt förbi. Hon skrek till, för där hängde jag tillsynes livlös, berättar Karolina Höjsgaard.

På söndag är det säsongspremiär för Mästarnas Mästare i SVT 1. Tillsammans med bland andra Peter "Foppa" Forsberg, Hanna Marklund och Niklas Jihde är också Karolina Höjsgaard från Borlänge en av deltagarna.
 
– Jag kände direkt att det var en ära att vara med, säger orienteringsstjärnan med flera VM-guld i bagaget.  

– Jag är en riktig tävlingsmänniska, man vill såklart prestera så jag gick in för att vinna de olika grenarna, så var det ju, säger hon. 

Tävlingen som innehåller både mentala och fysiska utmaningar förberedde hon sig ganska mycket inför. Träningen inför tävlingsmomenten där deltagarna ska hänga så länge som möjligt från en stång fick en oväntad vändning. En mörk och regnig kväll gick hon till en lekplats för att öva på att hänga i armarna från en gungställning. 

– Jag dippade ner med huvudet och blundande och koncentrerade mig. Då kom en dam förbi med sin hund. Hon skrek rakt ut och trodde jag hade hängt mig, säger Karolina. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".