Sälens flygplats.
Sälens flygplats. Foto: Sofie Lind/Sveriges Radio.

Flygplats i Sälen av stor betydelse enligt ministern

2:44 min

Sälens flygplats Varande eller icke varande liksom Dalabanans upprustande är två heta frågor i Dalarna just nu. Och idag besökte ansvarig minister, infrastrukturminister Anna Johansson (S) Dalarna och Falun.

Åtskilliga miljarder satsas på höghastighetståg mellan storstäderna. Men enligt Anna Johansson finns det pengar även för Dalabanan. 

– Det finns pengar i nationell plan som den tidigare regeringen fattade beslut om 2014. och vi har inte gjort några förändringar i den planen, säger Johansson

Även frågan om en eventuell flygplats i Sälen ligger på infrastrukturministerns bord. Just nu pågår det en utredning om regeringen får skjuta till pengar till projektet. Men Johansson säger att kommunikationen till turistområden är viktig.    

– Förutsättningen för att kunna växa som turistmål är att människor kommer dit. Det är själva poängen med just turism. I det perspektivet är det klart att en flygplats har en stor betydelse, säger Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista