Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Grillad ost och svampfralla
Grillad ost och svampfralla

Sara bjuder på ett alternativ till grillkorven på utflykten

Idag bjuder vår kock Sara Nyström på en rätt som lätt kan tillagas på utflykten över en grillbädd. Som ett mättande alternativ till den vanliga grillkorven.

Till 4 frallor

4 st hela ostfrallor

200 gr finhackade färska champinjoner

1 gul lök finhackad

2 msk olivolja

1/2 grön paprika finhackad

2 msk hackad persilja

1 dl riven ost

1 ägg

Salt och svartpeppar

Börja med och steka upp champinjonerna och löken i en stekpanna med olivoljan, låt det hela fräsas tills vätskan har försvunnit ca 5 minuter.

Tag av från plattan och låt svalna något, blanda i paprikan, persiljan, osten och smaka av med salt och svartpeppar.

Knäck i ägget och rör om ordentligt. Tag sedan ostfrallorna och skär av toppen på dem, plocka försiktigt ur det mjuka brödet inuti frallan så man får en fin skål av brödkanter, fyll sedan frallorna med svampkompotten och sätt på locket.

Packa in frallorna i ugnsfolie och ner i ryggsäcken för utflykten. När sedan brasan är i gång läggs dessa foliebollar lite vid sidan om i glöden, vänd ofta och låt dem ligga och bakas i minst 10 minuter så brödet har rostats och fyllningen blivit varm.

Kan även gräddas i ugnen, utan folie och 10 minuter på 200 grader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".