skatteverket
1 av 3
Foto: TT.
Johan Eriksson jobbar på skattekontoret i Ludvika
2 av 3
Johan Eriksson jobbar på skattekontoret i Ludvika, och han är glad idag. Foto: Stefan Ubbesen.
Skatteverkets Günther Björklund och Anette Landén.
3 av 3
Platschef Günther Björklund och regionchef Anette Landén tycket det är bra att ett beslut hat kommit. Foto: Stefan Ubbesen

Skattekontoret i Ludvika blir kvar

Platschef: "Det viktigaste är att vi fick ett beslut"
1:06 min

Skatteverkets kontor i Ludvika blir kvar. Det här meddelade Skatteverket i ett pressmeddelande idag. Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson säger att jag uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga.

Ja Skatteverket behåller verksamheten på de nio orter som tidigare föreslagits flytta till en närliggande större ort. Det gäller skattekontoren i Ludvika, Enköping, Hudiksvall,Lycksele, Mariestad, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm.

Det var för knappt ett år sedan som Skatteverket fattade beslut om sin framtida inriktning, och man tänkte då flytta verksamheten från nio orter till närliggande större ort.

I slutet av april 2015 pausades förändringen med anledning av att regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram en rapport kring myndigheters lokaliseringar i landet. 

– Jag uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga. Det gör att jag har bestämt att Skatteverket inte går vidare med förslaget att flytta verksamheten från de föreslagna orterna, säger generaldirektör Ingemar Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".