Ruiner Homs
1 av 2
Homs. Foto: Katja Magnusson /Sveriges Radio

Han berättar om första minnet av kriget i Syrien

2:44 min

Idag går Syrienkriget in på sitt sjätte år. Mohammad Al-Nasser i Ludvika kommer från Aleppo i Syrien och han reflekterar över krigets spår i hans hemland. Jag kunde känna doften av död, berättar han.

Mohammad Al-Nasser berättar om sitt första minne från kriget när han stod på sin balkong.

– Jag såg en helikopter som sköt missiler på hus i närheten och jag kunde känna doften av död.

Mohammad förklarar att sedan kriget började så har Syrien blivit mer och mer uppdelat i små egna stater baserat på etnicitet och religion. Och han ser inget slut på kriget inom en tioårsperiod. Det här på grund av att det är så många olika aktörer involverade i konflikten i landet.

– Ingen vill ge lösningen på konflikten, för att de har för mycket att tjäna på att kriget fortsätter, säger han om alla de olika parter som är involverade i konflikten.

När Mohammad tänker på framtiden så blir hans ansikte uppgivet. Det han önskar mest är att hans två söner ska kunna komma till Sverige från Syrien. Han vill kunna ge dem en värdig framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista