Anna Kinberg Batra
Foto: Christine Olsson/TT.

Anna Kinberg Batra i Hedemora: Skolan viktigaste frågan framöver

0:48 min

Just nu är skolresultaten en het fråga efter Skolverkets nya rapport. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra besökte Vasaskolan i Hedemora i måndags och hon ser skolan som den viktigaste politiska frågan framöver.

– Det är i skolan allting börjar. Det är här vi lägger grunden för att konkurrera med kunskap och ha bra jobb i Sverige framöver och det är också här man tar klivet in i det svenska samhället. Oavsett om du är född i Sverige eller just har flyttat hit så börjar det faktiskt i klassrummet, säger Anna Kinberg Batra.

Vasaskolan genomför ett ganska intensivt integrationsarbete just nu. Är det någonting du kan lära dig av?

– Ja, man är naiv om man tror att flyktingkrisen är över. Tvärtom är det nu skolan ställs på hårda prov runt om i landet, säger Kinberg Batra och fortsätter:

– Hedemora är en av de kommuner som tar allra störst ansvar om man ser till hur många invånare man är. Då måste vi klara den utmaningen och då får inte det gå ut över kvalitén i skolan. Tvärtom måste vi se till att skolan ger bästa möjliga start för alla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista