Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Malung-Sälen en av Sveriges roligaste kommuner

2:40 min

Malung-Sälen är Sveriges fjärde roligaste kommun att bo i. Det visar en rankning som organisationen Fastighetsägarna har gjort, där dom kollat på antalet restauranger, antalet serveringstillstånd och antalet nöjesföretag per 10 000 invånare.

– Jag hajade till när jag såg nyheten, det är inte alla som uttrycker de här synpunkterna om Malung-Sälens kommun. Jag tycker det är en bra kommun att bo i såklart och vi har mycket nöjesutbud men det var en ganska oväntad utmärkelse, säger Kurt Podgorski, socialdemokratiskt kommunalråd.

Christin Löfstrand, vänsterpartist och förste vice ordförande i kommunstyrelsen, håller med om att det är en rolig nyhet.

– Jag måste uttrycka en enorm stolthet över det näringsliv och goda företagsklimatet vi har i kommunen som gör att vi blev rankade så högt, säger hon.

Men allt är väl inte tipp topp när det gäller Malung-Sälens kommun?

– Nej inte allt inte och varenda individuellt önskemål fixar vi inte att tillfredställa. Vi är en stor kommun med rätt få invånare och gör så gott vi kan. Men den här fjärdeplatsen i landet är fantastiskt, det är tur att andra gör det åt oss hade vi för hade vi försökt torgföra det själva hade vi nog stött på patrull, säger Kurt Podgorski.

Är det Malung eller Sälen ni ska tacka för fjärdeplatsen?

– Mycket är nog kopplat till Sälen och besöksnäringen där men vi har mycket goda näringar i den södra delen av kommunen också,

 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista