FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio.
Dator Foto: Sofie Lind/Sveriges Radio.

Digitala Veckan i Leksand - något för alla åldrar

1:40 min

Den här veckan kan man utveckla sina kunskaper inom den digitala världen lite extra på Leksands bibliotek. Där är det nämligen för fjärde året i rad är dags för Digitala Veckan. 

– Det är väldigt många som står utanför den digitala världen och dem vill vi hjälpa att komma ut på nätet och kanske upptäcka något som de tycker är riktigt roligt att hålla på med, säger bibliotekarien Linda Sävhammar, som jobbar med inriktning mot IT på Leksands bibliotek. 

Och det gör man alltså under hela denna veckan på biblioteket i Leksand. Man låter folk testa på allt från sociala medier till att göra sina egna böcker. Allt handlar liksom inte bara om nätet denna veckan utan även det digitala i stort.

–  Vi riktar oss till alla från 16 år och uppåt. Det är lätt att tänka att det bara är för de äldre. Men det är för alla som är nyfikna, gamla som unga, säger Linda Sävhammar, som alltså är med och arrangerar årets upplaga av Digitala Vecka i Leksand.


   

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista