Hasselnötsbakad torskfilé med rödbetor och ruccolasallad
Hasselnötsbakad torskfilé med rödbetor och ruccolasallad Foto: Sveriges Radio

Dagens middagstips är snabbt, fräscht och nyttigt

Vår kock Sara Nyström utgår från en enkel torskfilé som man kan variera i det oändliga, idag med hjälp av nötter och rödbetor.

En fräsch och snabblagad rätt

4 st portioner torskfilé

2 dl grovhackade hasselnötter

50 gr smör

1 msk citron

Salt och svartpeppar

Smält smöret i en kastrull och häll ner hasselnötterna, fräs dem i några minuter. Salta och peppra rikligt och tillsätt citronen. Lägg upp torsken i en ugnssäker form och fördela över hasselnötsmöret jämt över dem. Ugnsbaka torsken på 125 grader i ca 20 minuter, kolla med en termometer så innertemperaturen har gått till 52 grader då är den klar. Servera sedan med..

600 gr kokta rödbetor

50 gr ruccolasallad

Lite balsamvinäger creme

Flingsalt och svartpeppar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".