Entré Dalarnas Museum. Maj Björklund har tagit emot många besökare i sommar på Dalarnas museum. Foto: Linn Bäckström/ Sveriges Radio.
1 av 2
Maj Björklund har tagit emot många besökare i sommar på Dalarnas museum. Foto: Linn Bäckström/ Sveriges Radio.
Helene Kolseth
2 av 2
Helene Kolseth initiativtagare till Bokmässan i Dalarna Foto: Privat

Bokmässan flyttar till Dalarnas museum

Helene Kolseth: "Det finns för få litterära händelser i Dalarna"
1:22 min

I andra delar av Sverige finns litterära arrangemang och bokmässor lite varstans. Men inte i Dalarna. Det tycker Helene Kolseth som är en av initiativtagarna till Bokmässan Dalarna.

På förra årets premiärmässa toppade Björn Ranelid programmet. I år har mässan flyttat till Dalarnas museum där entréhallen fylls av författare som både signerar och presenterar sina böcker.

– Vi har tre föreläsare. Dragplåstret är Håkan Nesser. Sedan föreläser också Sara Lövestam och Pekå Englund, säger arrangören Helene Kolseth.

Bomässan pågår under lördagen och föreläsningarna varvas med signeringar och bokprat med de utställare som har montrar på mässan. Idén till Bokmässan Dalarna kom när Helene tyckte att det saknades litterära arrangemang i länet och sneglade mot den stora bokmässan i Göteborg. 

– Man kan säga att det var den vi ville flytta hit i mindre format. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".