Lina Ilar, Falun, deltar i dokusåpan Farmen. Foto: Veronika Karlsson
Lina Ilar. Foto: Veronika Karlsson.

Lina Ilar snubblade på mållinjen i Farmen

2:50 min

Igår var det final i TV4:s program Farmen. Lina Ilar från Falun var nära segern men fick se sig besegrad.

Här kan du läsa chatten där Lina svarar på era frågor.

Fredde : Hur mycket skämdes ni efter er strejk när Gutta blev så besviken?

Lina Ilar:
Massor, jag var först emot strejken men vek mig ganska snabbt. Det var riktigt pinsamt att göra Gutta besviken.

09:26, 21 March 2016

Kicki : Hej tycker du att TV 4 visade livet på Farmen så som det var i verkligheten ? Eller var det klippt så att vissa skulle vara onda , goda osv. Man får lätt uppfattning att vissa får ta på sig en viss roll. Grattis till 2:a plats. Du är duktig och jag ville se dej som vinnare.

Lina Ilar: Hej och tack! :)
Absolut var det så, blev lite besviken på de även om jag hade räknat med att det skulle vara så.. De tar ofta bort anledningarna till saker och ting, tex om Ewonne blev arg. Det visade aldrig VARFÖR hon blev arg, bara att hon blev de.. Mycket trix och jox. De personer som klipper och jobbar med detta är otroligt skickliga på att få till vilka karaktärer vi ska vara osv. Men så är det förmodligen med de flesta tv-program. :)

09:28, 21 March 2016

Jennie Andersson: Vem av dom andra farmarna kom du närmast? Hur mycket kontakt med dom andra har du idag?

Lina Ilar:
Jag kom närmast Camilla, Fredrik och Morgan. De pratar jag med flera ggr i veckan Men även med de andra deltagarna.. Hampus brukar ringa ofta :)

09:28, 21 March 2016

Jens: Synd att du snubblade på mållinjen igår jag har hållt på dig genom hela Farmen du är bäst ändå Lina!

Lina Ilar:
Ja de var synd, tack snälla för stödet.

09:29, 21 March 2016

Musse : Varför var flera av de andra deltagarna så anti till att just du kom till final?

Lina Ilar: Som jag upplevde det då var det Gunvor, Sara-marie och Sofie som inte gillade mig. Resten har jag fått fin och bra respons av. Så o-omtyckt bör jag inte ha varit eftersom jag aldrig blev valt till förstakämpe eller dyligt. Bortsätt från tjejtjafs så är jag nöjd över min prestation.

09:31, 21 March 2016

Anna: Hur är det att bli känd? Har du fått mycket hat på sociala medier? Hur tacklar du i sådana fall det?

Lina Ilar:
Det var som att vakna upp som en annan person. Från att vara bara "Lina" till att många vänder sig om på stan..Jag tycket det är kul och har inte tröttnat än. Jag har fått stått ut med ganska mycket hat. Antar att det är de som är baksidan med att fli offentlig.

09:32, 21 March 2016

Claes P : Ångrar du något från din tid på Farmen?

Lina Ilar:
Nej inte någonstans. Jag kan ångra några ordval som jag borde valt bättre. Men ingetning annat :)

09:32, 21 March 2016

Mårten Pilhagen. : Hejade på dig sedan dag ett����❤️ Tråkigt att du snubblade på målsnöret. Du kommer alltid vara nummer ett i mina ögon! Vad ska du hitta på nu efter farmen?! Kram kram.

Lina Ilar:
Tack snälla Mårten. Jag vet inte riktigt, mitt liv rullar på som vanligt, jobb, vänner och stallet. Jag har fått några erbjudanden men de hänger fortfaranmde i luften, jag måste fundera på vad jag vill först.

09:33, 21 March 2016

Birgitta : Hej Lina. Hur orkar man bara stå ut med så mycket skitsnack som det verkar vara på Farmen??! Det är ju inte klokt hur vuxna människor beter sig mot varandra.

Lina Ilar:

Det är mycket skitsnack bakom ryggen, så det är inte så otroligt mycket man får höra ansikte mot ansikte. Tråkigt men vi lever under så konstiga förhållanden så folk behöver "prata ur sig" ibland. Men man önskar att de kunde gjort de på ett snällare sett.

09:34, 21 March 2016

Madde, Borlänge : Hej Lina. Vad var roligast och vad var tråkigast med att vara med i Farmen? Skulle du rekommendera andra att söka nästa säsong?

Lina Ilar: Hej! Jag har svårt att peka ut vad som var roligast, hela upplevelsen var häftig och rolig men också lite jobbig. Jag tyckte att det var en otroligt cool upplevelse att förlösa griskultingar. Absolut det häftigaste jag har gjort. Samt att jag harlärt mig så mycket och träffat så fina människor, och jag vet faktist hur det går till bakom kamerana nu, en erfarenhet rikare :) Jag skulle absolut rekomendera att söka Farmen om du vet att du kan umgås med många människor, vara uthållig och vara social. Det är nog bra att vara om du söker in :)

09:37, 21 March 2016

Jocke: Hallå där Farmen-Lina! Du verkar så trevlig, är du singel? ;-)

Lina Ilar:
Hej, Jag är så singel man kan bli.

09:37, 21 March 2016

Mårten Pilhagen. : Tack för svaret underbaraste sötaste du❤️❤️❤️ Vi hörs. Blir spännande att följa dina projekt välj det som är bäst och roligast för just dig:).

Lina Ilar:
Kul ! Ha en fantastisk dag Mårten. Kram

09:37, 21 March 2016

Rita: Varför använde du som är en vuxen person kvinnliga könet som ett skällsord, du nervärderar dig själv som kvinna då? Och vuxenmobbningen gillade jag inte. Förutom detta var det roligt att se och du var ju duktig.

Lina Ilar:
Det har jag själv funderat över. Minns att jag sa det kvinnliga könsordet en gång, fult och jag borde ha tänkt mig för. Men när man har varit där inne under desssa förhållanden, minimalt med mat, saknaden av familjen och frustrationen av att umgås med månniskor man aldrig annars har valt att umgås med, detkan få en väldigt irreterad. Jag bet mig i läppen många ggr, men ångrar defenetivt ordvalet. Ang vuxenmobbningen antar jag att du syftar på att jag döpte grisen till Sara-marie. Det tv inte visade var att ALLA djur på farmen är döpta efter ALLA deltagare, Inte bara grisen. Tv missade helt de(såklart eftersom de ville ha reaktioner) Tror tv fick med att katten hette Hampus och kalven Palle. Sen var det väldigt noga med att poängtera att grisen hette Sara-marie. De missade tillexpempel att den första grisen hette Lina, den som vi slakta? det är ingetning som tv vill ha med. De väljer hur de ska skapar reaktioner..

09:42, 21 March 2016

Alva : Hej har du häst❤️

Lina Ilar: Hej, jag har en häst som heter Ebbe, ett varmblod. Det finns flera bilder på honom på min instagram Falunsdalkulla

09:42, 21 March 2016

Angelica: Får en fråga om hur du utformade ditt brev? Vad var det som stod ut i din ansökan? :)

Lina Ilar:
Jag skickade ett brev på postlådan. Ett rosa kuvert så de inte kunde missas, jag tror det är bra om man sticker ut. i Brevet var jag mig själv och beskrev mina bra och dåliga sidor samt skickade med några bilder. Jag tänkte göra ett blogg-inlägg om just ansökan och tips på min blogg så håll utkik där :)

09:44, 21 March 2016

niklas : hej lina det var bra kämpat i farmen hoppas att du hade det kul och roligt där jag är ett fans till dej

Lina Ilar:
Hej, tack snälla det värmer. Jag gjorde mitt bästa. kram

09:44, 21 March 2016

Alva: Om du skulle varit en häst vilken ras skulle du varit då?❤️

Lina Ilar:
haha vilken rolig fråga. Jag skulle nog vilja vara en fjording. JAg tycker de verkar ha härlig inställning till livet

09:45, 21 March 2016

Thomas i Avesta: Fanns det nån kärleks-gnista mellan dig och nån av de andra deltagarna? :-)

Lina Ilar: nej det gör det inte. Vi känner varandra för bra.. Mer som en bror och syster relation. Bästavän relationen fick jag med Camilla. syksonet man aldrig fick är Morgan. Och fredrik är som min storebror och rådgivare på samma gång. Det är fantastiskt fina människor.

09:46, 21 March 2016

Helena Broström: Vi har tio minuter kvar av chatten nu, så passa på att ställa fler frågor. OBS: Frågor eller kommentarer som strider mot god ton kommer inte med här. /Helena Broström.

09:48, 21 March 2016

Alva : Vad var det första du sa när du fick vara med i farmen

Lina Ilar:
haha, jag skypade med produktionen och det var då de talade om att jag kom med. De drygade sig med mig först " vet du vad en gris äter" "vet du om en gris kan hoppa mer än 10m" och sådana konstiga frågor fick jag, antog att det var någonting lur på gång samtidigt som jag fick lov att hålla masken. Sedan släppte de bombem "DU ÄR ANTAGEN TILL FARMEN 2016 LINA". Jag skrek rakt ut minns jag. Det var ca 7.000 som hade sökt och de hade plockat ut 16 personer och jag var en av dom. Min barndoms dröm gick i uppfyllesle.

09:48, 21 March 2016

Louise : Tjena! OM du hade vunnit, vad hade du gjort för pengarna?

Lina Ilar:
Hej, jag hade köpt mig en ny bil för ca 150. Sen en utomlandsresa till mig och min bästa vän, för de hade jag lovat. Delat med mig lite till familjen. Och försökt spara(om de blev någonting kvar) till en kontantinsats till ett hus. ;)

09:49, 21 March 2016

Hazze: Hejzan .. Tyckte Du Var Bäzt iaf .. Ha En Bra Dag ; ))

Lina Ilar:
Tack snälla. Nu gjorde du min dag.

09:50, 21 March 2016

Alva : Vad gorde ni när dom inte filmade.

Lina Ilar:
Dom filmade mellan 05.30-00.30 så där i mellan sov jag :) När det hade lunchrast var det dock ingen som filmade, men det flöt på en då med alla sysslor. Det var ingen skillnad på när de var där eller inte.

09:51, 21 March 2016

A-K: Grattis till andraplatsen. Bra gjort av dej ❤ Var TV-teamet med er dygnet runt? Vill önska dej en fin vår o tacka för en spännande tid som vi fått följa er på farmen.

Lina Ilar: Dom filmade mellan 05.30-00.30 Tusen tack och desamma till dig A-K.

09:52, 21 March 2016

Fia : Alltså, hur jäkla äckligt var det att bada i grispiss? Jag höll på att spy i tv-soffan!

Lina Ilar:
haha det var riktigt äckligt. Kommer inte att göra om det ;) Men jag lovade ju, jag är en person så säger jag en sak så håller jag det. Var inte värre än att gå ner och bada och skrubba sig.

09:52, 21 March 2016

Alva : Hur många år har du sökt till farmen

Lina Ilar:
Det här var första gången jag sökte. De andra åren har de kommit saker ivägen så har aldrig ansökt trotts att jag visste att jag ville vara med. Har alltid tänkt, jag söker nästa år. Så en gång har jag sökt

09:53, 21 March 2016

Farmen vän från Mora: Hej Lina, och grattis till att du tog dig så långt och att du blev antagen, det var ju många som sökte till Farmen i våras, jag va ner på intervju samma dag som du. Söker nog igen. Lycka till i framtiden Lina

Lina Ilar: Hej, men vad roligt! Hoppas att du kommer med nu, jag ska hålla alla tummar för dig. Kram

09:54, 21 March 2016

Jimmy Andersson: Hej Lina, du var en fröjd att se på tv! Kan du inte söka till någon mer dokusåpa?

Lina Ilar:
Hej, Men tack för de! Jag kommer inte sitta hemma och söka för sakens skull. Jag är öppen för förslag men lägger nog ingen större vikgt på det.. har fått några erbjudanden men det hänger i luften tills jag vet vad jag vill. Så länge hittar du mig på bloggen http://www.falunsdalkulla.se">www.falunsdalkulla.se eller instagram Falunsdalkulla , eller min facebook sida Farmen Lina. Kul att jag har roat dig, vi får se om vi ses i rutan igen framöver ;)

09:56, 21 March 2016

Kram: Är de inte många killar som försökt få dig nu efter farmen? Synd att farmen är över de har liksom vart kvällens höjdpunkt och en orsak att ta kväll från husbygge. Kram från finsk tittare

Lina Ilar:
Hej, jag har fått flera beundrare efter farmen. Men det är kul med uppskattning i normal grad. Lycka till med huset! Kram

09:57, 21 March 2016

Hannah : Hej Lina. Jag har alltid undrat på hur man luktar när man är med i farmen, kan ni duscha och tvätta er som normala människor eller är det svettlukt som gäller? :-)

Lina Ilar:
Hej, jag badade i sjön varje dag så det gick ganska bra. Samt handtvättade mina kläder väldigt ofta eftersom de blir så skitiga lätt. de märks på de deltagarna som inte badade varje dag att de lukatde lite.

09:58, 21 March 2016

Alva: Jag hade gort en flaga där det stog lina i går. Så det blev ju lite tårar här hemma. Men grattis till en andra plats o grattis till Fredrik.��

Lina Ilar:
Men vad gulligt, vilket stöd. Tack snälla för de. Ha en fin dag kram

09:58, 21 March 2016

Gunilla: Hej Lina!!! Det härärinte direkt en fråga, men jag vill säga att jag verkligen hoppades att du skulle ta hem detta.Jag borde nog heja på Nina eftersom jag ursprungligen kommer från Värmland men jag bor i Dalarna. Hur känns det att "bara" komma tvåa???

Lina Ilar:
Hej, tack snälla det värmer otroligt mycket. Det var surt eftersom jag ville vinna, men det vill nog alla ;) Jag får trösta mig med att jag var yngst på farmen och sista tjejen kvar.

09:59, 21 March 2016

Helena Broström: Nu har Lina ett gäng frågor kvar att svara på och det blir de sista sedan stänger vi chatten. /Helena Broström, moderator.

10:00, 21 March 2016

Gerd Eriksson, Borlänge : Saknar du något från Farmen?

Lina Ilar:
Ja hela gården, det har varit mitt hem hela sommaren och hösten. Hade gården legat i Dalarna hade jag vela köpt den, renoverat och flyttat dit. Sen saknar jag alla djur såklart..

10:01, 21 March 2016

niklas : det skulle var kul och få träffa dej i falun kanske åker upp till dalerna i sommar till mora och orsa ingen

Lina Ilar:
Hej. Vi kanske springer på varann de vet man aldrig. Ha de fint. :)

10:01, 21 March 2016

Kurridutt: Hur besviken blev du på en skala när du förlorade? Det handlar ändå om en halv mille....

Lina Ilar:
en skala 0-10 så skulle jag säga 7. Jag ville så gärna vinna, men det vill väl alla?! Jag är otroligt glad att jag fick äran att möta Fredrik. Han är värd vinsten! Jag har vunnit han som vän, det är jag glad över även om jag verkligen skulle vilja ha de pengarna.

10:02, 21 March 2016

Philip: Hej Lina,jag älskadekvat att se dig på farmen du är en så bra förebild, jag tycker att du skulle ha vunnit men fredrik var ochså en värdig vinnare, min fråga är hur var de att vara i finalen och hur var äventyret på farmen för dig?

Lina Ilar: Tack snälla Det var otroligt nervöst, aldrig varit så nesvös i hela mitt liv. Otroligt mycket press, men jag gjorde mitt bästa och hade inte kunnat göra någonting bättre så jag är nöjd endå. Äventyret på Farmen är ett minne för livet. otrolig häftig upplevelse som jag skulle kunna göra om.

10:04, 21 March 2016

Mikael: Kan du tänka dig att vara med en gång till.

Lina Ilar:
Absolut, jag vill ha revanch ;)

10:04, 21 March 2016

Finland : Hur känns det att höra vad deltagarna sagt bakom ens rygg nu i efterhand?

Lina Ilar:
Det kändes okej. Jag förstod att Sofie, Sara-mare och Gunvor hade sagt massor så jag skulle nog bli mer förvånad om det inte sagt någonting. Men skulle säg Fredrik säga massa saker så skulle jag bli ledsen. Samtidigt är det ett spel och de flesta är där för att vinna -

10:05, 21 March 2016

Martin: Vad har du lärt dig mest av din medverkan i Farmen?

Lina Ilar:
Hur en tv-produktion går till, hur det klipps och allt som har med omtagningar och diverse saker att göra. Intresant! Sen har jag lärt mig att jag har ganska långt tålamod, och massor med nya erfarenheter om lantlivet som jag kommer bära med mig. :)

10:07, 21 March 2016

Kram!!: Hej Lina! Du var helt klart bäst på Farmen!! Vart kommer ditt intresse för det här livet ifrån? Du verkar kunna så mycket :-)

Lina Ilar:
Hej, tack snälla! Jag är "bara" häst-tjej så jag vet inte riktigt. Men jag har alltid gillat djur från första stund så det blir väl kanske att man snappar upp djursaker och är inte rädd för djur. Skulle helst av allt vilja ha alla djur ;)

10:08, 21 March 2016

Kim Nilsson: Hej Lina! Du förtjänade vinsten minst lika mycket som Fredrik gjorde! Finns chans för rematch? Får 2an något pris? Stort grattis till dig!

Lina Ilar:
Tack!! Nej tyvärr blir det ingen omgång till, hade gärna ställt upp på det. 2an får inte 1kr.. inget pris alls tyvärr ;)

10:09, 21 March 2016

Frågar Patrik på fb: Du var min favorit men hur kunde du missa gris frågan?

Lina Ilar:
Ja det undrar jag också, jag var så närvös så jag minns knappt. Jag vet att jag svarade rätt först, sen strök över svaret och skrev fel, som du kanske såg. Helt sjukt! Jag borde ha lyssnat på magkänslan..

10:10, 21 March 2016

Linda Falun: Hej Lina. Jag hade hoppats att du skulle vinna!! Vad saknade du mest när du var på Farmen?

Lina Ilar:
Hej, tack snälla. Jag saknade min familj. Att inte kunna ha kontakt med dom var jobbigt, sen saknade jag min häst, shampo, hårborsta, rakhuvel och godis.

10:10, 21 March 2016

Mårten Pilhagen. : ❤️❤️❤️ All kärlek all Värme till dig bästa lina������. Kommer verkligen sakna dig.

Lina Ilar:
Kram. Ha en fin dag. <3

10:11, 21 March 2016

Lina Ilar: Tusen tack att just DU följt min resa. Det är trotts allt ni som gör den här resan till det roligare..Tacksam för de. Ha en fin vår och sommar alla ni, och hoppas att vi stöter på varandra någon gång. Varma Kramar Lina ilar

10:13, 21 March 2016

Helena Broström: Då stänger vi chatten för idag. Tusen tack alla som har ställt frågor till Lina. /Helena Broström,

10:17, 21 March 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista