Earth Hours logga och tända ljus.
Foto: Montage/P4 Dalarna

Vardagslivet i fokus när Naturskyddsföreningen ordnar klimatmanifestation i Orsa

Naturskyddsföreningen: "Vad kan vi själva göra och vad kan vi kräva av politiker"
1:14 min

Ikväll är det återigen dags för Earth Hour, en av världens största miljömanifestationer som får tusentals människor att släcka ner all belysning. Detta uppmärksammas runt om i Dalarna, bland annat i Orsa där Naturskyddsföreningen ordnar en klimatmanifestation.

Deltar du i Earth Hour? Berätta på vår Facebook-sida!

– Vi träffas på församlingshemmet i Orsa och det blir information om ett klimatpilotprojekt som vi haft och fortfarande har, säger Birgitta Blomberg Quintino i Naturskyddsföreningen i Orsa.

Hon fortsätter:

– Nu är det en studiecirkel som får olika uppdrag. Till exempel att göra en klimatsmart vardag med resor, mat och energi.

Musikern Stefan Olsson kommer att sjunga och spela låten "Energitjuvar i ditt hem" och man hoppas också att det ska bli en diskussion på plats om dessa frågor.

Varför är det så viktigt att göra det här?

– Jag tycker att det är vår framtid, och framförallt våra barn och barnbarns framtid. Tar vi inte klimathotet på allvar får vi det väldigt svårt i framtiden. Och samtidigt lyfta klimatpiloten och se vad kan vi själva kan göra och vad vi kan kräva av politiker och makthavare, säger Birgitta Blomberg Quintino.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".