Svarttaxi. Foto Malin Hoelstad, Scanpix.
Foto: Malin Hoelstad, Scanpix.

Åkte svarttaxi - blev grovt misshandlad

En 20-årig man blev sprejad i ansiktet när han åkte svarttaxi tillsammans sin flickvän i Falun natten till söndagen. Polisen vill nu passa på att varna för svarttaxi-verksamhet. 

Mannen och flickvännen åkte svarttaxi tillsammans med sin flickvän i Falun natten till söndag. När de kom fram till destinationen uppstod en diskussion med föraren om betalningen.

– Det blev en diskussion om hur mycket de hade lämnat och de blev osams, säger polisens vakthavande befäl Jonas Häll.

Kvinnan hade hunnit kliva ur bilen när föraren plötsligt kör iväg med den manliga passageraren. Och inte nog med det. 20-åringen blev sprejad med en okänd vätska i ansiktet. Sedan knuffade föraren ut honom ur bilen och lämnade platsen. Enligt polisen orsakade vätskan smärta och tillfällig synnedsättning. 

Dalapolisen vill ta tillfället i akt att varna för att åka svarttaxi. 

– Jag vet att det varit bland annat sexualbrottsärenden kopplade till svarttaxiverksamhet under åren och att förarna ibland åker med avställda fordon och saknar körkort. Man vet inte vad man sätter sig i för bil, säger Jonas Häll.

Mannen behövde inte söka vård men polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista