Rök över Bryssels flygplats. Foto: Daniela Schwarzer/TT.
1 av 2
Rök över Bryssels flygplats. Foto: Daniela Schwarzer/TT.
Fredrick Federley
2 av 2
Fredrick Federley (C) har tänkt flyga hem till Sverige i morgon bitti för att åka med familjen till Björbo. Men nu vet han inte när han kan komma iväg. Foto: TT

Fredrick Federley (C) om explosionerna i Bryssel

2:57 min

Explosioner har ägt rum på flygplatsen Zavantem och i tunnelbanan i Bryssel. Enligt myndigheterna finns flera döda och skadade. Man kommer höja säkerhetsläget här under dagen, säger EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) som är på plats i Bryssel. 

– Jag har gått en promenad nu på morgonen, och ju närmre hem jag kom, desto mer märkte jag av utryckningsfordon i hög hastighet och poliser på väg ut till flygplatsen, berättar Fredrick Federley för P4 Dalarna via telefon.

– Ju närmare parlamentet jag kom, desto lugnare var det. Men när jag kom hit så började man köra fram ganska tunga militärfordon, så man kommer att höja säkerhetsläget här under dagen ganska rejält.

Vad har ni fått för information i parlamentet om vad som har hänt?

– Vi har inte fått någon information än. Vad vi vet än så länge är att flygplatsen är stängd och att det är flera döda och ganska många skadade. Så som jag, och jag tror de flesta, kommer att agera i dag är att man inväntar besked från Säkerhetspolisen i Belgien och från parlamentets säkerhetstjänst om vad vi ska göra, säger Fredrick Federley.  

– Men jag avser inte att ändra på något i mitt schema i dag, så länge inte säkerhetstjänsten säger åt mig att ändra något, tillägger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista