Bilden visar David Paulsson på Central Swedens kontor i Bryssel.
David Paulsson på Central Sweden, som representerar bland andra Region Dalarna i Bryssel och EU. Bilden är tagen inne på kontoret i Bryssel. Foto: Ebba Bjerkander

Han får inte lämna kontoret i Bryssel

3:08 min

I Bryssel råder nu högsta säkerhetsläge. Vi har fått uppmaning att hålla oss inne, säger David Paulsson, som representerar bland annat Region Dalarna i Bryssel och EU.

Beredskapsläget i Belgien har höjts till högsta möjliga efter morgonens terrorattentat i Bryssel, som skördat minst 26 människoliv. Följ direktrapporteringen här.

– Vi kommer att stanna inne på kontoret – ja, vi vet inte riktigt hur länge i dagsläget, säger David Paulsson, som arbetar på Central Sweden, ett regionkontor som representerar Region Dalarna, Örebro och Gävleborg i Bryssel och EU.

– Den allmänna känslan är att det är hemskt det som hänt, men huvudsakligen är det nu en avvaktande känsla där man inte riktigt vet vad som ska hända.

Central Swedens kontor ligger endast tio minuter bort från den tunnelbanestation där det – förutom attackerna på flygplatsen Zaventem – också har skett en explosion.

– Jag har inte själv hört explosionerna men när jag tittat ut genom fönstret är det betydligt mindre folk ute. Det mesta man hör är sirener och olika utvecklingsfordon just nu, även om det också gått ner lite under de senaste timmarna.

Hur följer ni utvecklingen nu?

– Genom nyhetsflödena men samtidigt följer vi också noga det kriscentrum som finns här och ser vad de rekommenderar, säger David Paulsson.

Hur upplever du själv hela situationen?

– Det är givetvis alltid hemskt när något sådant här händer. Nu vet vi ju inte riktigt magnituden än, men även om det är chockerande så är det inte helt överraskande, säger David Paulsson och fortsätter:

– Man påminns ju om det som hände i november efter Parisattackerna, när man fick väldigt höjd militär närvaro här. Det gav väl en bild av att det finns en hotbild mot staden och att något sådant här skulle kunna hända, även om man inte trodde att det skulle vara i den här skalan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista