Jonas Ahlstrand.
Jonas Ahlstrand. Foto: FRANCOIS LO PRESTI/TT.

Proffscyklisten från Falun skulle landat på flygplatsen i Bryssel

2:01 min

Den svenske proffscyklisten Jonas Ahlstrand från Falun skulle ha landat på flygplatsen Zaventem i Bryssel i morse. Men han ändrade sina resplaner i sista stund. 

– Det var tanken från början, men sen bestämde jag mig för att ta bilen ner till Belgien eftersom jag ska vara här i ett par veckor, och det var tur i oturen att jag gjorde det, säger Jonas Ahlstrand till Radiosporten.

Jonas Ahlstrand befinner sig i Belgien för att tävla i cykelloppet Dwaars Door Vlaanderen. När han vaknade i morse hörde han på nyheterna om bombdåden i Bryssel.

– Jag tänkte på en gång att man flyger 150 resdagar per år och man är väl där en tredjedel av resdagarna, då flyger man från Zaventum eller landar i Bryssel så det var en smärre chock, säger 26-åringen.

Vad känner du kring det som har hänt?

– Det är fruktansvärt. Jag har cyklat i två och en halv timme och man tänker mer eller mindre på det hela tiden, att någon vill göra oskyldiga människor illa, och till och med döda oskyldiga, det är svårt att ta in, säger Jonas Ahlstrand.

När det gäller cykelloppet så vet Ahlstrand i nuläget inte om det blir av.

– Jag fick nyss information från tävlingsledningen att de är stand by och ska prata igenom det här de närmsta timmarna, men som det ser ut nu så är loppet inställt men jag får veta mer om någon timme, säger Ahlstrand.

Också cykelstjärnan Emma Johansson befinner sig i Belgien där hon bor och tränar. Johansson har uttryckt sin sorg och medkänsla på twitter där hon har lagt ut den belgiska flaggan med orden ”#prayforbelgium”.

Hennes tränare och man Martin Vestby skriver till Radiosporten att hon inte påverkas av bombdåden eftersom hon inte ska ut och resa.  

"Så vi merker ikke så mye til dette enda", skriver Martin Vestby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista