Ted Lindborg och Mats Stenman tittar båda in i kameran och ler. De har på sig svarta kepsar som det står "Clash of nations" på. Ted sitter på en snöskoter men den syns inte så mycket i bild. Mats gör tummen upp. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio
Ted Lindborg och Mats Stenman arrangerar Clash of Nations. Foto: Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio

Clash of Nations lockar världseliten

2:09 min

Idag börjar årets Clash of Nations på Lugnet i Falun. Medan världseliten i snöskotercross väntar på att tävlingarna ska dra igång så får P4 Dalarna testköra banan. 

Clash of Nations är Europas största extremsport tävling som hålls på Lugnet i Falun. Det är världseliten i snöskotercross och motorcross som är här för att tävla. Ted Lindborg har designat banorna. 

– Snabbare racing än så här det är svårt att hitta för det är de bästa åkarna som är här.

Mats Stenman är projektledare. Nytt för i år är att snöskotercrossen och motorcrossen bytt tävlingsform från crosstävling till stadioncross. Det här innebär att det är en kortare bana och det kommer bli snabbare varv.

– Det kommer bli mer explosiva heat. Det kommer bli rock n' roll helt enkelt!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista