Bildkollage med bakgrund av olika kommunslogans ritade på papper. Bland annat står det: Lima - bindestrecket i Malung-Sälens kommun. Mitt i bilden är det inklippt en text från Facebook där den vinnande sloganen står: Dala-Järna men fall inte. Foto: P4 Dalarna/Sveriges Radio
1 av 2
Vinnande kommunslogan från Sofia Jonsson: Dala-Järna men fall inte. Foto: P4 Dalarna.

Dala-Järna men fall inte - bästa slogan enligt experten

0:52 min

Svante Ekberg är expert på kommunslogans och författare till boken Var femte invånare är en häst. Han fick en enväldig makt att utse lyssnarnas bästa kommunslogan, och priset går till Sofia Jansson för sin slogan om Dala-Järna.

På vår Facebooksida hittar du förslag på slogans för dalakommunerna.

Svante Ekberg är expert på kommunslogans och har skrivit boken Var femte invånare är en häst som handlar om just kommunslogans. Idag utsåg han lyssnarnas bästa kommunslogan. Vinnaren blev Sofia Jonsson med sin slogan Dala-Järna men fall inte. Så här beskriver Svante Ekberg sloganen.

– En slogan som har allting, en stor portion humor och dubbeltydighet!

Men vad betyder egentligen en slogan för en kommun?

– Inte speciellt mycket faktiskt. De bästa sloganen kommer direkt från folkmun och inte från en trött politiker eller en reklambyrå.

Förslag på vår Facebooksida om kommunslogans.

Borlänge är staden där man Bor Länge

I Avesta så häpnar gästen, för vi har största dalahästen!

Säter guldkant på tillvaron!

Nås de bästa som fås


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista