Jonas Flank
Jonas Flank arrangerar tillsammans med faluklubben helgens crossfit-tävling Foto: David Torp

Fysisk allmänbildning krävs i helgens Crossfittävling i Falun

Jonas Flank: "Absolut en publiksport"
1:40 min

Träningsformen Crossfit kan förklaras som träningsform där utövaren är ganska duktig på ganska mycket. I helgen arrangeras MK Open på Lugnet i Falun där 400 atleter ska tävla i vem som är mest vältränad.

För sex år sedan började ett gäng kompisar träna tillsammans. Gruppen växte, sporten blev allt mer välkänd och nu arrangerar gruppen Måndagsklubben tävlingen MK Open där atleter från hela Skandinavien tävlar. 

– De sju grenarna som det ska tävlas i avslöjades för någon dag sedan. Det görs det för att deltagarna inte ska kunna träna på någon speciell gren i förväg, säger Jonas Flank som menar att Crossfit-träningen går ut på att vara just varierad och som en fysisk allmänbildning. 

Bland annat ska atleterna tävla i terränglöpning, tyngdlyftning, rodd och sedan läggs poängen och tiden ihop och en vinnare kan koras. 

– Det är så häftigt att se vad atleterna klarar av med sin kropp. Det är ganska rafflande att titta på de intensiva bataljerna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".