Charlotte Kalla i Kanada.
Charlotte Kalla i Kanada. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix/TT

Sex dalaåkare i längdlandslaget - Kalla utanför

Längdchef Johan Sares: "Vi får bara respektera att hon väljer det"
2:44 min

Stina Nilsson och Anna Haag från Mora ingår i landslagets träningsgrupp på damsidan inför nästa vinter, men Charlotte Kalla väljer att stå utanför.

– Jag vill prova något nytt i min karriär. Efter tio år i landslaget är jag nu redo att göra förändringar och följa ett upplägg jag har stark tro på, säger Charlotte Kalla i ett förbundets pressmeddelande.

– Jag tror att resultatet av samarbetet med min personliga tränare Magnus Ingesson blir bättre om vi kontinuerligt kan träffas för uppföljning, planering och teknikarbete.

Längdchefen Johan Sares har förståelse för att Charlotte Kalla vill bryta ett mönster efter många år i lagets regi och göra det hon tror är bäst för hennes utveckling just nu:

– Givetvis hade vi gärna haft Charlotte med i landslagets träningsgrupp, men vi förstår hennes val och stödjer henne i den satsning hon känner själv att hon vill göra. Alla vill ha en Charlotte Kalla i bästa form till vintern och är det ett eget upplägg som krävs får vi bara respektera att hon väljer det.

Stora höjdpunkten i vinter är skid-VM i finska Lahtis 21 februari - 5 mars.

I träningsgrupperna inför kommande vinter ingår på damsidan två dalaåkare. Det är Anna Haag och Stina Nilsson från Mora. I herrgruppen ingår Calle Halfvarsson och Oskar Svensson från Falun-Borlänge och Emil Jönsson och Martin Johansson från Mora.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".