Mursal Isa och den sönderslagna bilen
1 av 2
Mursal Isa (MP) har fått sin bil sönderslagen. Foto: P4 Dalarna/Mursal Isa.
Mursal Isas sönderslagna bil
2 av 2
Foto: Mursal Isa.

Hotade politikern fick sin bil sönderslagen

Mursal Isa: "Man måste vara orolig, men å andra sidan måste man gå vidare"
3:31 min

I över ett års tid har politikern och landstingsrådet Mursal Isa (MP) från Borlänge fått hot och hat via mail. Och i morse hittade han sin bil med sönderslagna rutor. 

– När jag kom ut och skulle åka till jobbet så upptäckte jag att min bil var sönderslagen. Rutorna är sönderslagna. Och då kopplade jag det till mail jag fått som handlar om hat och hot och trakasserier. Och då gör man någon sorts sammanfattning att...ja, 'vi vet vart du är', säger Mursal Isa.

Det var inget bus?

– Nej det här var på riktigt, och det har varit så här senaste månaderna, man skriver att 'när det kommer till kritan så måste vi försvara vårat land och vi är rädda för dig'...

Händelsen är polisanmäld och polisen säger att de kommer undersöka det hela och det är rubricerat som skadegörelse och olaga hot.

– De har tagit del av mailen som jag har lämnat över till polisen.

Hur orolig är du?

– Man måste vara orolig, men å andra sidan så måste man gå vidare. Jag skulle kunna argumentera emot de här krafterna, men de är osynliga, man vet aldrig när de slår till, säger Mursal Isa.

Anders Nordahl ät säkerhetschef på Landstinget Dalarna och han säger så här om det som hänt:

– Det är självklart allvarligt när folk får egendom förstörd och blir hotade. Det är ju ett hot mot han som person, och det är allvarligt. Och mot demokratin och politiker och tjänstemän.

Vad gör ni åt det här?

– Jag har haft dialog med Mursal senaste veckorna då han fått mail senaste tiden, och han själv har känt att han inte vill ha ökat skydd, men nu får vi se vad han vill efter det här, säger Anders Nordahl.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".