Masarna, speedway
Masarna. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall.

Härlig premiärseger för Masarna

Stefan Bäckström: "Skönt go i laget"
2:18 min

Masarna tog en seger direkt i elitseriepremiären i speedway. Smederna från Eskilstuna slogs tillbaka med 47-43 på bortaplan, efter en kanonkväll för Krystof Kasprzak.

Elitseriepremiären blev jämn inledningsvis, svängig fortsättningsvis. Det tre första heaten slutade 3-3, med heatsegrar för Masförarna Pavlicki, Kasprzak och Sundström.

I det fjärde heatet kopplade Smederna ett grepp med heatseger 5-1. MEN Masarna kvitterade raskt när Kasprzak vann sitt andra heat före Linus Sundström.

I det sjätte heatet slog Kim Nilsson och Pavlicki till med en ny triumf för Masarna, vilket i det läget gav ledning 20-16. Strax efter var det kvitterat igen, 21-21, efter dubbelseger för Smederna.

Därefter kopplade Masarna ett nytt grepp med dubbelseger i det åttonde heatet (Miedzinski/Kasprzak), och i det nionde heatat blev poängen 3-3. Det följdes upp med heatseger (Kasprzak) och 4-2 i poäng för Masarna, total Masledning med 33-27 i den långa pausen.

Kasprzak tog sin tredje heatseger i det elfte heatet, vilket gjorde att Masarna kunde hålla sin sexpoängledning. Ledningen krympte till två poäng efter det tolfte heatet, där Smederna toppade och tog 5-1 i poäng.

Masarna svarade med 4-2 i det 13:e heatet, och ledning igen med fyra poäng. Sedan tog Maspolacken Kasprzak ytterligare en heatseger, Masarna en "4-2", vilket avgjorde matchen.

Det avslutande 15:e heatet vann Smederna med 4-2, men då hade alltså Masarna redan en ointaglig ledning. Polacken Kasprzak stor matchvinnare för Masarna.

* Uppdateras med intervju senare ikväll...!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".