Borlängetjejer kan få träna frisparkar med Zlatab
Borlängetjejer kan få träna frisparkar med Zlatan. Foto: Svenska fotbollsförbundet

Kompisgäng från Borlänge kan få träna frisparkar med Zlatan

Anna Halvarsson: "Tänk att få en fotboll i ansiktet av Zlatan"
1:13 min

Den perfekta muren ska vara tight och den ska inte flytta sig vad som än händer. Inte ens om det är Zlatan Ibrahimović som måttar ett stenhårt skott mot den. Kompisgänget från Borlänge har nu chansen att få ladda upp inför EM med fotbollslandslaget.

Röstningen är i full gång och just nu leder det gula Borlängelaget tävlingen i att få agera frisparksmur åt herrlandslaget i fotboll. 

Tjejerna i muren är ett gammalt kompisgäng som spelat fotboll ihop i lokala lag som Gustavs IF och Kvarnsveden och om de vinner över den andra muren blir de alltså de som får ladda upp med landslaget. 

– Landslaget har uppladdning på Friends arena och då kan vi få vara med. Det känns jätteroligt, säger Anna Halvarsson som är en av tjejerna i muren.

Zlatan Ibrahimovic är den hon fasar mest inför.

– Jag är inte så sugen på att få ett skott i ansiktet av honom. Men jag skulle nog tycka att det vore ganska roligt i alla fall. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".