En fotboll
1 av 2
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT.
Lars Norman, Dalarnas Fotbollsförbund
2 av 2
Lars Norman, ordförande i tävlingskommittén i Dalarnas Fotbollsförbund. Foto: P4 Dalarna.

Ung fotbollsspelare polisanmäld för misshandel efter match

Lars Norman: "Ännu allvarligare om man gör det planerat efter en match"
3:05 min

En ung fotbollsspelare i Dalarna har polisanmälts för misshandel av en motståndarspelare efter en match. Det är allvarligt, säger ordföranden i tävlingskommittén i Dalarnas Fotbollförbund, Lars Norman.

Säsongen 2016 har inte inletts bra för fotbollen i Dalarna. Bland annat så har domare mordhotats av spelare i herrfotbollen, och grova förolämpningar har yttrats mot domare. 

I en annan division 6-match så har spelare knuffat omkull domaren som tvingades söka läkarvård.

När det gäller misshandeln som en ung spelare nu polisanmälts för, så ska spelaren ha väntat på en motståndare utanför omklädningsrummen efter matchen, och där gett sig på motspelaren med våld. Spelarna var yngre än 15 år.

Det är väl inte konstigt att barnen beter sig illa, när många föräldrar gör det inom idrotten. 👎 Vart är det på väg?

Inom Dalarnas Fotbollförbund är man mycket bekymrade över incidenten eftersom det rör sig om så unga spelare, men ser det som en tecken på att bristande respekt inom fotbollen trängt långt ned i åldrarna.

– Det är nog så allvarligt om man gör det under matchens gång, och vi bedömer att det är ännu allvarligare när man gör det planerat efter matchen. Och framför allt i de här åldrarna, säger Lars Norman som är ordförande i tävlingskommittén på Dalarnas Fotbollförbund.

När och var hände detta?

– Jag går inte in på detaljer men det var under april i början av maj någon gång, när säsongen dragit igång.

Vad gör ni åt det här?

– Vi utdömer en bestraffning. Det här ärendet överklagades sedan till Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd som fattar det slutgiltiga beslutet, säger Lars Norman, och fortsätter.

– Vi gick ut tidigt och gjorde en markering att vi inte kan tolerera det här, sedan kan inte vi göra så mycket mer. Det ligger på föreningarna. Det är en väckarklocka för föreningarna att de måste jobba med de här frågorna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".