Inger Nordin och Tora J Dalåmom, två av de som jobbat med utställningen, bredvid ett troll som Tora skapat.
Inger Nordin och Tora J Dalåmo är två av alla som är engagerade i den första upplagan av Konst vid Rättviken. Och trollet som tittar fram har Tora skapat. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio

Annorlunda utställning i Rättvik - konst längs promenadstråk

Inger Nordin: Besökare ska bli roade och överraskade
0:53 min

Rättviks konstförening har ordnat en konstvandring utomhus. Och det är lite av en återuppståndelse för föreningen, säger Inger Nordin i Rättviks konstförening.

Inger Nordin från Rättviks konstförening berättar att man bjudit in olika konstnärer att ställa ut.

– Vi har Konst vid Rättviken för både amatörer och proffs. Alla har fått ställa ut, säger hon och berättar att föreningen hoppas att det här ska bli någonting som återkommer år efter år.

Konstrundan är arrangerad som så att man promenerar längst ett stråk vid Rättviken, och här och där dyker det upp konst i olika former.

– Det är meningen att man ska gå här och bli road och överraskad, säger Inger Nordin.

Föreningen har tidigare varit hotad och nära nedläggning, men nu lever den igen. Och Konst vid Rättviken som nu arrangeras för första gången är lite som en manifestation för att föreningen ska få visa att man finns.

– Ja, det kan man säga. Och för att göra konsten tillgänglig för alla, säger Inger Nordin.

Under två veckor har du chansen att se konsten vid Rättviken - fram till 29 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".