Bilder på bilbränder och krossade fönster
1 av 8
Senaste tidens händelser med bland annat bilbränder och krossade fönster i Tjärna Ängar ligger till grund för den presskonferens som hålls idag.
Mats Hedlund, Kenneth Persson och Erik Gatu
2 av 8
Mats Hedlund, Kenneth Persson och Erik Gatu diskuterade idag samverkan och dialog för att öka tryggheten i Tjärna Ängar i Borlänge. Foto: Stefan Ubbesen.
Bild från presskonferensen
3 av 8
Foto: Stefan Ubbesen.
En utbränd bil
4 av 8
Foto: Jakob Knabäck.
Bilbrand
6 av 8
Foto: Johan Thorén.

Så ska Tjärna Ängar bli tryggare

Polis Erik Gatu: Det handlar om att röra sig på området och skapa kontakter
4:03 min

Sommarkollo, aktiviteter, större polisiär närvaro och trygghetsvärdar. Det är några av åtgärderna som man planerar för att öka tryggheten i Tjärna Ängar i Borlänge efter senaste tidens händelser i området.

Efter senaste tidens händelser i Tjärna Ängar i Borlänge, med bland annat stenkastning, krossade rutor och ett flertal anlagda bilbränder, så har man idag hållit en presskonferens om de åtgärder som görs i området.

Det är Borlänge kommun, polis och räddningstjänst som nu har intensifierat sin samverkan för att öka tryggheten i Tjärna Ängar, både långsiktigt och inför helgen.

– Det handlar om att röra sig på området, skapa kontakter och prata med människor. Sedan handlar det också om att se på det som varit och vad man kan förvänta sig, säger polis Erik Gatu.

Fredrik Holm är verksamhetschef med ansvar för kommunens beredskap- och trygghetsarbete, och han säger så här om vad kommunen planerar:

– Vi ser över om vi kan samordna civilsamhället, det finns många positiva krafter som vill göra en insats. Vi ser över möjligheten att inrätta trygghetsvärdar och vi har också mindre grupper som ska se över hur de kan samordna sig för att vidta åtgärder för den trygghet som vi eftersträvar.

Något av det som hänt i området senaste tiden:

På kvällen den 21 maj tvingades Hemköpsbutiken i området stänga tidigare än planerat i går kväll efter att ungdomar kastat sten mot personalen utanför butiken.

Den 20 maj utsattes två taxibilar för stenkastning och skadegörelse i Tjärna Ängar sent i går kväll, och polisen rubricerar det som skadegörelse.

Natten till den 16 maj larmades räddningstjänsten till Tjärna Ängar efter att flera bilar satts i brand. Räddningstjänsten utsattes då för stenkastning och var därför tvungna att vända.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".