Blodomloppet
Foto: Helena Broström/Sveriges Radio

Deltagarrekord för Blodomloppet i Borlänge

Karolina A Höjsgaard, ambassadör: Många har fått upp ögonen för friskvård
1:03 min

Det blev ett nytt deltagarrekord för årets upplaga av Blodomloppet i Borlänge. En timme innan start var 10 070 löpare anmälda till start. En av dem var elitorienteraren Karolina A Höjsgaard.

Siffran att slå var 10 050 löpare till start som man uppnådde under Blodomloppet 2014. Med en dryg timme till start var man uppe i 10 070 startande vilket gör att 2016 är nytt rekordår i Borlänge.

En av de som springer är världsmästaren i orientering Karolina A Höjsgaard, som också är årets ambassadör för Blodomloppet i Borlänge.

– Jag tror att det är många som fått upp ögonen för friskvård och att röra på sig. Det är ju relativt enkelt också. Man behöver bara ett par bra skor och sedan kan man springa i vad som helst, säger Karolina A Höjsgaard om varför hon tror att det blev deltagarrekord i år.

Varför springer du?

– Jag tycker att det är den absolut bästa träningsformen. Det är en frihetskänsla, jag mård bra och får vara utomhus och det är viktigt för mig, säger Karolina A Höjsgaard.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".