Hanne Gråhns, här under landslagssamlingen i Göteborg.
1 av 2
Hanne Gråhns, här under landslagssamlingen i Göteborg. Foto: Privat.
Hanne Gråhns
2 av 2
Hanne Gråhns Foto: TT.

Hanne Gråhns redo att ta upp kampen i landslaget

Hanne Gråhns: Här som turist? Nej för tusan!
1:03 min

Hon blev blixtinkallad i landslaget efter återbud. Men Hanne Gråhns från Hedemora är inte med enbart för att se och lära. Jag är här för att ge allt, säger hon.

– Det har varit en jättehäftig vecka med många nya iontryck, och jag är jättenöjd så här långt, säger Hanne Gråhns, som spelar i allsvenska KIF Örebro och har imponerat med sitt ytterbacksspel under säsongen. Så pass att hon alltså blev blixtinkallad till EM-kvaltruppen efter återbud tidigare i veckan.

Men hon är inte med i landslagstruppen för att se och lära, även om hon har respekt för de många duktiga spelarna i landslaget.

– Jag ger allt och försöker hänga med så gott det går!

Du är inte där som turist?

– Nej nej, för tusan!

Förbundskaptenen Pia Sundhage berömmer ju dig stort och säger att du har ett jäkla anamma, är snabb, tuff, pang-bom-rakt-på och att du är en vinnare. Hur är det att höra sånt?

– Jättekul såklart, och det är väldigt fina ord. men det är lite så man får tänka här, att gå in med en energi och en inställning.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".