Calle Moraeus och Verf Lena Egardt
1 av 3
Calle Moraeus och Verf Lena Egardt. Foto: Stefan Ubbesen.
Jacob Hellman
2 av 3
Jacob Hellman. Foto: Stefan Ubbesen.
Jerry Williams är en av artisterna som deltar i första inspelningen av Moraeus med mera vid Orsasjön.
3 av 3
Jerry Williams är en av artisterna som deltar i första inspelningen av Moraeus med mera vid Orsasjön. Foto: Stefan Ubbesen

Kalle Moraeus med vänner återvänder till Orsa

Kalle Moraeus: Exklusivt att få ha ett sådant här program
2:37 min

Tv-programmet Moraeus med mera är tillbaka för ännu en säsong, med Verf Lena Egardt och bandet Systerpolskan, Jerry williams och Jakob Hellman i första inspelningen som tar plats i Orsa.

– Det här är helt galet, jag är fullständigt överarbetad och slutkörd, men det är fruktansvärt roligt, säger Kalle Moraeus och skrattar. 

–Det här konceptet är toppen, i det vackra vädret med miljön, människorna, variationen och så Kalle förstås, säger Verf Lena Egardt. 

Kalle Moraeus säger att ett livemusikprogram är ett exklusivt koncept i dag.

–Det går ju inte att gödsla med livemusikprogram i Sverige, utan det är väldigt exklusivt och få ha ett sådant. Det gör att det är relativt lätt att få hit folk också. Sedan är det ju naturligtvis väldigt kul om någon artist är aktuell för tillfället, säger Moraeus. 

Jakob Hellman, hur är dagsformen inför framträdandet?

–Bra. Jag tror det är dags att försöka igen att ta klivet ut i rampljuset. Jag håller bland annat på att skriva och spela in låtar just nu, som förhoppningsvis ska bli en hel skiva så småningom. Så får vi se, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".