Två bilder på dels Annelie Hultgren och Ahmed Said, dels Marita Steen och Irma Johansson.
Annelie Hultgren och Ahmed Said, Marita Steen och Irma Johansson firar nationaldagen i Vansbro och Dala-Järna. Foto: Stefan Ubbesen

Alla välkomna när nationaldagen firas i dag

Annelie Hultgren: Vi behöver utveckla vårt nationaldagsfirande
2:15 min

I Vansbro kommun firas nationaldagen både traditionellt och mångkulturellt i dag. Först traditionellt på Dala-Järna hembygdsgård, sedan på Vansbro medborgarhus med mat från flera olika kulturer.

– Vi ska lära av Norge när det gäller att fira nationaldag och fira lika mycket som de gör, säger Marita Steen, som var flaggbärare vid hembygdsgården.

– Det är roligt att vifta med flaggor, tycker hennes barnbarn Irma Johansson.

Under eftermiddagen fortsätter nationaldagsfirandet på ett mångkulturellt sätt med mat från sång, musik, dans samt mat från tio länder.

– Vi har fått många nya nationaliteter till kommunen, så det här är ett jättebra tillfälle för dem att visa upp inte minst sina matkulturer, säger Annelie Hultgren som jobbar på Vansbro kommuns integrationsenhet.

Ahmed Said är en av dem som deltar i mångkulturdagen – som han tycker är ett bra initiativ.

– Jag tycker om det. Det är bra, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".