Allan
Allan i Leksand vill sjunga sin låt på avslutningen, men fick nobben av lärarna. Foto: Sveriges Radio

8-årige Allan ville spela på avslutningen - fick nobben

"Klasskompisarna kom fram och tyckte att den var bra"
7:35 min

Åtta-årige Allan i Leksand skrev låten När jag vaknar, en låt som handlar om sommarlovet. Han tänkte att eleverna kunde sjunga den på avslutningen, men det blev nobben från lärarna. Tråkigt, tycker Allan.

Låten heter När jag vaknar och åtta-årige Allan har skrivit den genom att gnola och vissla för att hitta melodin och sedan var det bara att skriva en text. En text som förstås handlar om sommarlovet.

Allan och de andra eleverna i hans klass repeterade in låten, för de hade tänkt att de kunde sjunga den på skolavslutningen.

Men när frågan ställdes om eleverna fick sjunga den på skolavslutningen så blev det nobben från lärarna, det sas att den inte fick plats i programmet.

– Jag tycker det är tråkigt att vi inte får sjunga den på skolavslutningen, säger Allan.

Beslutet att inte låta Allan sjunga på avslutningen har under dagen väckt debatt i sociala medier. Biträdande rektorn vid Sammilsdalsskolan Markus Holgersson har där gått i svaromål:

– Eftersom eleven sjungit vid förra julavslutningen och en tidigare sommaravslutning är det nu andra elever som får möjligheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".