Maria Cederlund, Svea Cedervall och Selma Cedervall jobbar under Tidsresan vid Zorns Gammelgård i Mora i sommar.
1 av 2
Maria Cederlund, Svea Cedervall och Selma Cedervall jobbar under Tidsresan vid Zorns gammelgård i Mora i sommar. Foto: Stefan Ubbesen
Johan Cederlund, Fia Bladh och Camilla Colett har varit med och skapat sommaraktiviteten Tidsresan vid Zorns Gammelgård i Mora.
2 av 2
Johan Cederlund, Fia Bladh och Camilla Colett har varit med och skapat sommaraktiviteten Tidsresan vid Zorns gammelgård i Mora. Foto: Stefan Ubbesen

Tidsresa ska locka besökare till Zorns gammelgård

Maria, Svea och Selma: Man lär sig om historia och Zorn
1:46 min

Det har varit svårt att locka besökare till Zorns gammelgård i Mora, men det vill Zornmuseet ändra på med en ny satsning.

– Vi måste ju försöka skapa liv i gammelgården och ärligt talat så är det svårt att locka folk till en miljö som den här, särskilt barn och unga, säger museichefen Johan Cederlund.

Därför har Zornmuseet i år satsat på Tidsresan där barn och vuxna tas med på en resa från medeltiden till tiden då Anders Zorn var barn på 1860-talet.

Zorns gammelgård ligger intill Mora folkhögskola och är inte lika känd som Zornmuseet och Zorngården. Men det är en världunik miljö säger Johan Cederlund.

– Vi vill ju att fler ska upptäcka och uppleva Gammelgården.

Maria Cederlund och Svea och Selma Cedervall har tidstypiska folkdräkter på sig och kommer att jobba under Tidsresan i sommar.

Vad får man lära sig här?

– Hur folk levde förut och hur bra man har det nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".