Dalasamarbete med Sydafrika

I dag kommer barn och ungdomar att samtidigt samlas i Borlänge, Falun och Kimberley i Sydafrika för att prata om saker som de tycker är angelägna inför framtiden.
Manifestationen är en del i det Sidaprojekt som sedan flera år tillbaka gett stort utbyte mellan Falun, Borlänge och Kimberley. I både Falun och Borlänge kommer flera ledande kommunalpolitiker att delta i manifestationerna. Bland annat så kommer samtliga kommunalråd och en representant från samtliga nämnder utom byggnadsnämnden att delta vid manifestationen i Borlänge. Och framåt eftermiddagen kommer aktiviteterna att flytta till kulturcentrum Asken och där pågå till klockan ett på natten. Och även i Falun kommer manifestationen att hållas. - Alla barn i kommunen är inbjudna, och vi ska samlas på Stora Torget i Falun klockan ett, säger Karin Hane, som arbetar på Gruvbäckens kulturcentrum i Falun. Barnen i Falun, Borlänge och sydafrikanska Kimberley har alla gjort egna flaggor utifrån sina tankar inför framtiden. - Det ska bli spännande att se om det skiljer något på vad man har för framtidstankar i Falun, Borlänge och i Kimberly, säger Margareta Gåfvels på kulturcentrum Asken i Borlänge.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".