En bild på massa barn som deltar i Klassjoggen
Syftet med Klassjoggen är att få barn att röra på sig och att det ska främja gemenskap mellan barnen. Foto: Madeleine Drake.

Stämningen på topp när 1 000 barn springer Klassjoggen

Aurora: Nervöst men roligt, och så får man nya vänner!
2:12 min

Över 1 000 elever i Borlänge deltar idag i Klassjoggen. Syftet med Klassjoggen är att få barn att röra på sig, samtidigt som det också är ett integrationsprojekt. 

På Klassjoggen Borlänge 2016 kommer eleverna i Maserskolan, Tjärnaskolan, Nygårdsskolan och Domnarvets skola att delta. Eleverna i årskurserna fyra till och med nio kommer att delta i loppet med en bana i centrala Borlänge, och förskoleklasserna till och med årskurs tre på sina respektive skolor.

– Det känns bra, det känns roligt! säger Manira, ett av alla barn som idag springer i Klassjoggen.

– Jag har inte tränat ett dugg, skrattar Aurora, men tycker att Klassjoggen är ett bra sätt att komma igång på.

– Och så får man nya vänner, säger hon.

Bakom klassjoggen står skidåkaren Daniel Tynell, före detta ansvariga för Skidspelen Anki Kjellberg och sportkommentatorn Roberto Vacchi, och anledningen till Klassjoggen är alltså att få barn att komma ut och röra på sig samtidigt som det också är ett integrationsprojekt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".