Pokémonjägare får present av Hedemoras kommunalråd

0:58 min

I Hedemora har kommunledningen fattat tycke för mobilspelet Pokémon Go. I dag får alla pokémonjägare därför en present av kommunalrådet Ulf Hansson (S).

– Vi ser när vi sitter på Rådhuset att folk stannar här, och tydligen är det ett ställe där man plockar upp de här figurerna. Så nu tänkte vi dela ut en present till de här pokémonjägarna, säger Hedemoras kommunalråd Ulf Hansson (S).

Alla som spelar Pokémon Go och kommer förbi det gamla trädet utanför Rådhuset mellan klockan 15.00 och 16.00 under lördagen kommer att få en present av Ulf Hansson. 

Vad presenten är vill han ännu inte avslöja, men han berättar att han ser mycket positivt på Pokémon Go-trenden som drabbat hela världen de senaste månaderna.

– Jag tycker att det är bra att folk rör på sig, speciellt att många ungdomar har börjat röra på sig mer än tidigare. Många som kanske innan suttit inne vid datorn och nu är ute och jagar pokémons, säger Ulf Hansson.

Hur gagnar det Hedemora kommun?

– Folk blir ju friskare om de rör på sig, säger Ulf Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista