Susanna Kallur
Susanna Kallur. Foto: Maja Suslin/TT

Kallur vann dubbelt i Finnkampen

"Nu har jag alla möjligheter att fortsätta"
4:15 min

Susanna Kallur visade storform i Finnkampen då hon vann både 100 meter häck och 100 meter slätt. Ett formbesked som gör att hon väljer att fortsätta tävla nästa säsong.

– Helt overkligt att gå in och vinna två lopp på Finnkampen. Det var inte i går direkt. Nu står jag med alla möjligheter om jag vill fortsätta, säger en mycket glad Susanna Kallur till Radiosporten.

Finnkampsdagen inleddes på bästa sätt för Susanna Kallur med seger på tiden 12,95 på 100 meter häck.

– Underbart. Finnkampen är så himla härlig på det viset. Det är inte så mycket fokus på tiden. Man ska slå finnen man har framför sig, det är kul att tävla så, säger Susanna Kallur.

Tiden var riktigt bra sett till att väderförhållandena i Tammerfors inte är de bästa. Dessutom var Susanna Kallur något långsam ut från startblocken. Men efter en stund var hon ikapp övriga och gled sedan ifrån till klar seger. Hon slog bland annat finskan Noora-Lotta Neziri som tog sig till semifinal i OS.

– Jag visste att jag formmässigt var kring där jag varit i sommar, säger Kallur.

Kallurs tid 12,95 var en klar förbättring mot de 13,04 hon sprang på OS. Kallurs årsbästa på 100 meter häck är 12,91.

En timme senare var det dags för 100 meter slätt. Och Kallur visade ingen slitenhet. Hon slog de finska topplöparna och slog även Khaddi Sagnia som snuvade Kallur på SM-guldet förra veckan. Segertiden blev 11,54.

– Jag är jättenöjd med tiden, men det är kallare och det var mycket mer medvind i Sollentuna på SM när jag sprang lika fort.

Nu väntar Diamond League-tävling i Bryssel på 100 meter häck på fredag. Därefter ska 35-åriga Kallur ta det lugnt och fundera på om hon fortsätter nästa säsong.

– I det stora hela har säsongen varit långt över förväntan. Jag har inte haft några bakslag utan kunnat ställa upp i alla tävlingar jag planerat i förväg. Nu står jag med alla möjligheter om jag vill fortsätta med en träningssäsong i höst och sedan mer inomhus och utomhus. På så sätt känns det helt underbart att jag har alla möjligheter, säger Susanna Kallur. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".