Dalkurds flagga
Fortfarande oklart om Dalkurd flyttar till Uppsala. Foto: P4 Dalarna

Dalkurd fortfarande öppna för andra orter

Rimsky Barlari: Vi kanske träffar fler kommuner
1:33 min

Idag träffade fotbollsklubben Dalkurd tjänstemän från Uppsala kommun för att diskutera frågor kring en eventuell flytt av klubbens elitverksamhet. Men det finns flera olösta frågor.

Dalkurds styrelse har utsett en arbetsgrupp som ska ta fram underlag för ett kommande styrelsebeslut. Rimsky Barlari är talesperson för gruppen.

– Både vi och kommunen har fått med oss lite nya frågor efter mötet, säger Rimsky Barlari. Sen får vi se vad som händer. Vi kanske träffar fler kommuner därefter, det visar sig.

Hur intressant det är med Uppsala efter dagens möte svarar han inte på.

– Det som vi gör är att ställa en del frågor utifrån vad vi skulle behöva för att kunna bedriva elitverksamhet. Hur pass intressant det är får styrelsen avgöra efter att vi har tagit fram ett eller flera förslag, säger Rimsky Barlani.

Hur tillmötesgående verkar Uppsala vara?

– Vi hade en jättebra dialog med tjänstemännen. De var tillmötesgående och ställde en del frågor till oss också.

Dalkurd måste fatta ett beslut någorlunda snart för att vara i god tid inför nästa säsong. Men man har inte gått ut med något datum för när beslutet ska fattas.

– Vi prioriterar noggrannheten för att få fram ett så konkret förslag som möjligt för styrelsen, säger Rimsky Barlani. Men vi vet om att vi inte har hur mycket tid som helst.


 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".