Lotten Kluck, ordförande Liberalerna i Dalarna
1 av 2
Lotten Kluck, ordförande Liberalerna i Dalarna, säger att Liberalerna i Dalarna inte nåtts av kritiken mot Birgitta Ohlsson.
Birgitta Ohlsson (L)
2 av 2
Birgitta Ohlsson (L) har flera gånger kritiserat både partiledaren och partilinjen. Foto: Adam Ihse/TT.

Liberalerna Dalarna ställer inget krav på Birgitta Ohlssons avgång

Lotten Kluck (L): Att kunna framför egna åsikter är jätteviktigt
1:15 min

Flera i Liberalernas partitopp kräver riksdagsledamoten Birgitta Ohlssons avgång, efter att hon flera gånger kritiserat både partiledaren och den egna partilinjen.

Birgitta Ohlsson har flera gånger kritiserat både partiledaren och partilinjen vilket har gjort att flera liberaler tänt till och till och med vill att hon ska avgå.

– Det krav som finns har ju inget med Birgitta Ohlsson som riksdagsledamot att göra. Det krav som finns är interna frågor som diskuteras, så det här är inget som vi i Dalarna har nåtts av, säger Lotten Kluck. Lotten Kluck är ordförande för Liberalerna Dalarna.

Birgitta Ohlsson har bland annat skrivit debattartiklar där hon kritiserat partiet och partiledaren. Och att framföra sina egna åsikter, även om de inte är helt överens med partilinjen, måste man få göra, säger Lotten Kluck.

– Absolut, att kunna framföra sina egna åsikter är jätteviktigt, sedan om det är på ett annat sätt inom styrelsen, det kan inte jag svara på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".