utrymning hotell galaxen bombhot bröllop
1 av 3
Gästerna har utrymt hotellet i väntan på besked från polisen. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio.
Nalin och Nazim Kizil bröllopsgäster hotell galaxen borlänge bombhot
2 av 3
Nalin och hennes pappa Nazim Kizil trodde först bombhotet var ett skämt. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio
Polisens insatsledare Sven-Bertil Björklund.
3 av 3
Polisens insatsledare Sven-Bertil Björklund. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio

Bröllop i Borlänge bombhotat

Bröllopsgästen Nalin Kizil: Man vet ju aldrig om det finns en bomb eller inte
2:23 min

Vid 19.40 på måndagskvällen fick SOS ett larm om att Hotell Galaxen i centrala Borlänge bombhotats. Hotet ska enligt Länsstyrelsen ha riktats mot en kurdisk bröllopsfest. Det visade sig dock vara ett falsklarm.

Bröllopet hade hållit på ett par timmar när polisen plötsligt kom in och sa att alla måste lämna lokalen på grund av ett bombhot. 

Flera av gästerna trodde först att det rörde sig om ett skämt men insåg snart att det var på riktigt. Alla lämnade sedan lugnt Galaxen och samlades utanför.

– Jag tycker bara synd om brudparet. Att deras bröllop förstördes, de kan inte få tillbaka det. Jag är lite... inte ledsen, men sur, att det har hänt. Och lite rädd, för man vet aldrig om det finns en bomb eller inte, säger Nalin Kizil. 

Polisen tillkallade under kvällen en bombgrupp från Stockholm för att undersöka lokalerna. Så festdeltagarna kunde inte återvända in för att fortsätta festen som bara kommit halvvägs när utrymningen skedde. Bombgruppen kom till Borlänge vid midnatt och vid halv fyra efter att hotellet sökts igenom konstaterades att det inte fanns någon bomb i byggnaden.

Enligt uppgifter från gäster utanför Galaxen så försökte man hitta en ny lokal för att kunna fortsätta festen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".