En bil från Postnord och Tommy Hinders
1 av 2
Postnord sparkar Tommy efter 40 år som brevbärare. Foto: Bertil Ericson/TT. Maria Krums Vabins/P4 Dalarna.
Brevbärare Tommy Hinders och SEKO:s ombudsman Ola Brossberg
2 av 2
Brevbäraren Tommy Hinders (t.v) sägs upp efter 40 år. Skandal! säger SEKO:s ombudsman Ola Brossberg (t.h). Foto: Maria Krums Vabins.

Postnord sparkar Tommy efter 40 år som brevbärare

Tommy Hinders: Känns inget bra, jag känner besvikelse...
1:56 min

Efter 40 år som brevbärare har Tommy Hinders i Mora blivit uppsagd. Anledningen är att han saknar körkort eftersom han lider av epilepsi.

I 40 år har Tommy Hinders sett till att posten kommit fram ordentligt i Mora. Han blev anställd på posten i Mora i mitten på 70-talet och skulle enligt avtal få gå på pension om två år, vid 60 års ålder.

Men enligt postens nuvarande regler så måste de anställda ha körkort, något som Tommy inte har på grund av sin epilepsi som han haft sedan 11-års åldern. Nu riskerar han att bli uppsagd och förlora jobbet.

– Det känns inget bra. Jag känner besvikelse, säger Tommy Hinders, och fortsätter.

Fackförbundet Seko:S ombudsman Ola Brossberg, har ett ord att säga om det hela: Skandal!

– Jag har varit med om mycket under mina år som facklig företrädare, och det här tar priset. Han ska gå hem med ett omställningsprogram i tolv månader utan att arbeta. Här kunde han haft honom i tjänst i två år och fått ut något av det. Jag tycker att det är skandal!

Vi har kontaktat Postnord för en kommentar, men de vill inte uttala sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".