Till vänster bild på kundvagnar i mataffär, till höger en inköpslista med texten "hästkorv, limpa, falukorv, ärtsoppa, vita bönor, ravioli".
Detta handlas mest i dag på Ica i Malung. (Bilden till vänster är från en annan matbutik.) Foto: Janerik Henriksson/TT samt Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio

Korv, limpa och soppa - det bullas upp inför älgjakten

Maria jobbar på en butik i Malung: "Roligt att träffa allt folk"
0:51 min

Nu storhandlas det inför älgjakten som drar igång på måndag. Tusentals jägare ska ut i skogarna och det är högtryck på många mataffärer i Dalarna nu när det ska älgjaktsveckohandlas. 

Maria Ericsson jobbar på en butik i Malung och hon har jobbat ungefär tjugo tidigare älgjaktsfredagar i butiken så hon vet hur det brukar vara.

– Det är mycket handling. Det är mer folk som inte är stammisar som handlar, de är här för att jaga, säger Maria Ericsson.

Vad köper de?

– Det mesta som går åt är hästkorv, olika sorters falukorv, och limpa, som måste vara uppskuren, säger Maria Ericsson och tillägger att soppor och konserver också är storsäljare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".