En bild på Hedemoras centrum och en annan bild på den misstänkte 18-åringen bakifrån
Enligt 18-åringen har han varken mordhotat Mostafa Geha (L) eller ofredat Walaa i Hedemora. Foto: Martin Eriksson/P4 Dalarna. Bild två privat.

"Började med ett sms och slutade med islamisering av Hedemora"

18-åringen: Alla får leva som de vill
0:49 min

Den 18-årige man som polisanmälts för olaga hot på Mostafa Geha och ofredande på 21-åriga Walaa i Hedemora, ger nu sin bild av det som har hänt. 

Enligt 18-åringen har han varken mordhotat Mostafa Geha (L) eller ofredat Walaa utanför kommunhuset i Hedemora. Han säger också att han inte känner till att det finns människor i Hedemora som är rädda för att trakasseras på grund av att de lever på ett, enligt vissa, otraditionellt sätt.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det. Alla får leva som de vill, säger han.

18-åringens släkting säger att hela historien har tagit en felaktig riktning och att han tror att det handlar om ett politiskt spel och ett förakt mot palestinier. Enligt honom började det hela med ett missförstånd kring ett sms till Walaa.

– Det var liberalerna som arrangerade manifestationen och som sagt åt Walaa vad hon ska säga. Det har börjat med ett sms och nu har det gått till att kallas islamisering av Hedemora. Det är skit, säger han.

18-åringen gjorde en motanmälan till polisen angående händelserna den 23 september utanför kommunhuset i Hedemora. I den står att det var han som blev slagen av Walaa och inte tvärtom. I nuläget är det ärendet nedlagt enligt polisen. Medan ärendena om ofredandet mot Walaa och det olaga hotet mot Mostafa Geha fortfarande är under utredning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".