Supportrar och spelare i Leksand
Det finns också en oro för hur relationen mellan lag och publik ska utveckla sig i SHL i framtiden. Foto: P4 Dalarna/ Mats Åstrand, TT.

Oron: Ståplatskulturen kan försvinna från SHL

Martin Jönslars Eriksson: Går åt det nordamerikanska hållet
0:46 min

Det finns en oro inom Leksands Superstars över hur relationen mellan lag och publik utvecklar sig inom SHL. Vår form av läktarkultur kan ta en rejäl smäll, säger Martin Jönslars Eriksson, verksamhetsledare i Leksand Superstars.

Ikväll är det dags för andra hemmamatchen i SHL för Leksand när dom möter Skellefteå.

Supportrarna i Leksand Superstars laddar såklart inför kvällen, men det finns också en oro för hur relationen mellan lag och publik ska utveckla sig i SHL i framtiden.

– Desto mer de går åt det nordamerikanska hållet med sin liga, då kan vår form av läktarkultur ta en rejäl smäll och det kommer ju påverka oss, säger Martin Jönslars Eriksson, verksamhetsledare i Leksand Superstars, och fortsätter:

– Man vill ju åt dyrare biljetter och fler restaurangplatser i arenan. Man ser runt om i landet att det inte är samma ståplatskultur som det varit tidigare, och det påverkar ju våran verksamhet för det är det vi håller på med här.

"Som ett svanpar" Så vet du att du är ett riktigt Leksands fan! #leksandsuperstars #leksand #leksandsif

Ett filmklipp publicerat av P4 Dalarna (@p4dalarna)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".