En person som bär på dammsugare.
Det är städföretaget AM-Berglund som är Årets Gasell-vinnare i Dalarna. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Gasellvinnaren: Personalen är fantastisk

Mattias Berglund: Det här går inte att uppnå utan bra personal
1:17 min

För att ha ökat sin omsättning med 570 procent på tre år utsågs städföretaget AM-Berglund från Mora i går till Årets Gasell i Dalarna. Det känns jätteroligt, säger vd:n Mattias Berglund som hyllar personalen.

Årets Gasell är ett pris som delas ut av affärstidningen Dagens Industri. Det går till det företag i varje län som visat bäst tillväxt de senaste åren.

Och årets Gasell i Dalarna är alltså AM-Berglund, ett städ- och industriserviceföretag som arbetar med både privatpersoner och företag, och som har 30 anställda. 

– Det känns kanon, verkligen jätteroligt, säger Mattias Berglund, vd.

På tre år har företaget ökat sin omsättning med 570 procent till 17,5 miljoner kronor. Och nyckeln till framgång är given, tycker vd:n Mattias Berglund.

– Först och främst är det personalen. Vi har väldigt höga krav på resultaten, det ska alltid vara 110 procent, och det kan man inte uppnå utan bra personal. De är fantastiska och gör ett jättebra jobb, säger han.

Vad är nyckeln till att lyckas?

– Att våga! Det är många som sitter med superbra idéer, men för många stannar det där. Man måste våga och lägga ner energi på det, säger Mattias Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".