Räddningschefen i Mora och Orsa, Johan Szymanski.
Räddningschefen i Mora och Orsa, Johan Szymanski. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio Dalarna

Trafikverket erkänner trafiksäkerhetsproblem på E45:an

Johan Szymanski, räddningschef: Risk för att nya olyckor inträffar
0:57 min

Under flera år har räddningstjänsten i Mora och Orsa försökt få ansvariga vid Trafikverket att göra någonting åt delar av E45/Inlandsvägen. Nu har man fått positiva signaler från Trafikverket.

Det är en hårt trafikerad Europaväg där många olyckor inträffar. Många på grund av de lösa grusvägkanterna längs delar av vägen. Men nu kanske en liten ljusning kan skönjas.

– Vi har åtminstone fått ett svar där man erkänner att man är medveten om att det här är ett problem och att det är risk för att nya olyckor inträffar, säger Johan Szymanski som är räddningschef i Mora och Orsa.

Problemet är bara att man inte får något svar från Trafikverket på när problemet ska åtgärdas. Men i samband med att man gör nya vägbeläggningar har man för avsikt att även ordna stödkanterna, säger man.

Sträckan Mora-Orsa har dock Trafikverket lovat att göra någonting i rimlig tid.

– Där skriver man att mellan 2020 och 2022 så planerar man att bygga en två-plus-ett väg och samtidigt åtgärda det här, säger Johan Szymanski.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".