Torun Eriksson från Säter, en av deltagarna i Naken i SVT, sitter naken i en dusch.
Torun Eriksson från Säter, en av deltagarna i Naken i SVT. Foto: SVT.

Torun från Säter är naken i tv

Torun Eriksson: Påfrestande, men skulle lätt göra om det!
1:12 min

I nya programmet Naken ska deltagarna lämna ifrån sig alla ägodelar - inklusive kläder - och leva nakna i ett hem helt tömt på grejer. En av deltagarna är Torun Eriksson från Säter.

– Det var väldigt påfrestande att stå naken framför ett filmteam, men jag skulle lätt göra om det, säger Torun Eriksson.

– Jag tror inte att man kan förklara känslan av att lämna ifrån sig allt förrän man står det. Det ekade i lägenheten och huvudet.

Ikväll i SVT är det premiär i den ordinarie tv-tablån för programmet. Men det har faktiskt redan börjat visas i SVT Play, där tittarna hittills kunnat följa hur Torun och de andra tre deltagarna lämnar ifrån sig alla tillhörigheter och lämnas nakna i sina hem.

Programmet ställer flera frågor om vad vi egentligen behöver i våra liv, menar Torun, som fått andra perspektiv på vad som är viktigt.

– Just nu vet jag att jag skulle klara mig bara jag fick ett lakan, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".