Flera förskolebarn
Foto: Hasse Holmberg/TT

Förskolechefen i Mora: Viktigt med kontinuitet

Förskolechef Inga-Lena Spansk: Viktigt med struktur och kontinuitet
3:21 min

Föräldrar som är föräldraledig med ett barn, får ha äldre barn i förskolan visst många timmar. I Mora har man ändrat tiden vilket upprör föräldrar. Men enligt skolchefen så är det viktigt med kontinuitet för barnen.

Att ha barnen på förskolan även när man är föräldraledig med ett annat barn, det är en rättighet. Men det skiljer sig hur många timmar barnen får vara där, i Mora är det 15 timmar i veckan som gäller.

Fram till augusti fanns möjligheten att ha barnen i förskolan tre dagar i veckan, fem timmar åt gången. Men nu har kommunen ändrat på det här.

Istället får barnen vara i förskolan flera dagar men kortare tid åt gången och det är något som upprör och ställer till med bekymmer för flera barn och deras föräldrar i Mora som bland annat upplever det som stressigt med så korta förskoletider.

– Jag kan förstå att föräldrar kan uppleva det så men för barnen är det viktigt med struktur och kontinuitet, och då kan man välja på fem dagar eller på fyra dagar, om man som föräldraledig vill ha sina barn med på de pedagogiska verksamheterna, säger Inga-Lena Spansk, som är skolchef i Mora kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".