En kvinna, ett barn och en man vid ett bord inomhus.
1 av 2
Petra Jansson, Jonna Vennerström och Lars Vennerström kom på mötet om bränderna på Bullermyren i Borlänge. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio
Två män står framför en grupp människor som sitter.
2 av 2
Mikael Örtlund, Tunabyggen, och Stefan från räddningstjänsten Dala Mitt informerade och svarade på frågor. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio

Hyresgäster oroliga efter bränderna i Borlänge

Hyresgäst om bränderna på Bullermyren: Det känns olustigt
1:56 min

Efter den senaste tidens misstänkt anlagda bränder är både hyresgäster på Bullermyren i Borlänge och bostadsbolaget Tunabyggen oroliga.

– Det som hänt är att det vid några tillfällen eldats i källare och trapphus här på Bullermyren. Vi är självklart väldigt oroliga nu, säger Mikael Örtlund, Tunabyggen. 

Hyresgästerna Petra Jansson och Lars Vennerström bor nära ett av de hus där det har brunnit och känner också oro. 

– Det blir ju en otrygghet att det ska hända i samma hus som vi bor i, säger Lars Vennerström.

– Man blir rädd för att gå ut – det har ju brunnit i lekplatsen i skogen förut, säger Petra Jansson.

I ett försök att dämpa oron och ge råd om hur man kan minska brandrisken, hade räddningstjänsten Dala-Mitt kommit till Bullermyren på ett möte på fredagseftermiddagen. 

– Vi hoppas verkligen att de boende kan iaktta om det är någon som fortsätter att tända eld här, säger styrkeledare Johan Hindsberg. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".